artikel av Lasse Wilhelmson

utdrag av artikel från sourze.se – publicerad 1 jan

Sverige befinner sig – hoppsan – numera i krig i Afghanistan, trots att det knappast ens diskuterats offentligt och det svenska folket egentligen aldrig fått ta ställning för eller emot Sveriges inblandning. Det vi sysslar med kallas för ”fredsbevarande insatser” och detta sker under ledning av USA. Nu missbrukas till och med FN för att motivera ockupation och krig mot fattiga länder i tredje världen under förevändningen att vi i väst skall lära dem vad demokrati är.

Våra västerländska välståndssamhällen är mitt inne i den värsta ekonomiska kris som världen skådat, en kris som vi ännu inte sett slutet på. Ekonomer och journalister uttalar sig som om det gällde en olycka i samband med en naturkatastrof och ingen som lyssnar förstår vad som sker. Gör de det inte själva, är de bara nyttiga idioter, eller utför de helt enkelt drängtjänst åt den hand som föder dem?

Vetskapen om orättvisorna
i världen och att framtiden ser mörk ut skapar skuldkänslor hos de flesta av oss, när vi rannsakar våra hjärtan. Vi vet att vi lever på lånad tid med en välfärd som till dels är en stöld från människor i den så kallade tredje världen. Vi lever upp framtiden och röstar fram politiker som bara administrerar den så kallade utvecklingen, medan andra fattar de avgörande besluten. Vårt politikerförakt döljer vårt eget ansvar. Det är ju vi som röstat fram dem. Vi överför vår egen skuld på politikerna, eller på ”systemet”. Jag tror inte att humanism är möjlig utan vårt personliga ansvar för hur vi lever våra liv och hur det påverkar andra, både i den lilla och den stora världen.

Fler och fler människor vaknar nu. Så här tänker jag: Håll ihop familjen och släkten. Hjälp varandra. Sök dig till andra som vaknat. Byt tjänster så mycket som möjligt. Undvik att låna pengar i vanliga banker. Rösta bara i kommunalval och bilda nya lokala partier. Skapa direkta kontakter med ”Den andre” både hemma och borta. Bilda lokala vänorter för utbyte av tjänster och kultur utanför Väst. Sluta köp dagstidningarna och starta lokala informationsblad. Återerövra landsbygden. Öka din och dina närmastes självförsörjningsgrad. Starta små kooperativ för livsmedelsförsörjning och banker, där endast medlemmarna är ägare. Använd din överlevnadsinstinkt till att göra dig så oberoende som möjligt av myndigheter och banker och allt annat som du inte kan påverka. Inrätta ditt liv så att myndigheternas möjligheter till övervakning och kontroll försvåras. Tänk och gör det som du tror att Storebror ogillar.

Om vi skapar en gemensam rörelse bort från de ekonomiska och administrativa system som ytterst är en förutsättning för att världens maktelit skall kunna berika sig på andras arbete, skapa pengar ur luft, bedriva rovdrift på naturen, starta krig, härska genom splittring och allt annat som nu hotar jorden och dess befolkning, så kommer de att förlora sin makt. De är nämligen beroende av oss, även om de bara ser oss som kanonmat, arbetsboskap och lydiga tjänare. Och de kommer att göra allt för att ta kontrollen över vårt tänkande, eftersom det är förutsättningen för deras fortsatta existens. Men om tillräckligt många har vaknat, kommer de inte att lyckas.

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: