Vad säger Reinfeldt. Jag är stolt, men inte nöjd?

från sverigesradio.se, 1 feb:

Över 200 000 svenska barn lever i fattigdom Antalet barn som lever i det som Rädda Barnen kallar fattigdom ökar. Det visar organisationens årliga undersökning. Omkring 220 000 barn i Sverige lever i familjer som inte har råd att betala för det allra nödvändigaste, som mat, kläder och hyra.
Annonser
  1. #1 av Nebbiolo på 4 februari, 2011 - 11:11

    Vad bra! Då kan ju mina lyckligt lottade (men i värsta fall medelmåttiga) medelklassbarn slippas konkurrera med de (kanske få men definitivt existerande) begåvade underklassbarnen på Läkarlinjen, Civilingenjörs-, Ekonom- eller Jurist-utbildningen! Mina barn kan därför se framför sig låga skatter och hög lön samt status. De kommer kunna finna en skoputsare för en spottstyver när behovet finns eller en hushållerska, ja varför inte en butler åxå – härliga tider stundar för mina barn!

    FÖRUTSATT att de klarar av att hantera det våld som klyftorna skapar och undslipper tex bötning, att de bygger bo i ”closed communities” omgärdat av höga stängsel och vakter, att de trots forskningen undkommer hälsoeffekten av att alltid vara rädd för att åka några pinnhål ner på klasstegen (pga sjukdom eller annan olycka)!

    Härlig är den värld som vi just nu skapar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: