lösningar

Enligt min uppfattning finns det en alldeles särskild  företeelse som är orsaken till de flesta problemen och skevheterna i vårt land, och även över i stort sett hela världen, och som är det viktigaste att titta på och ändra på!
Det är sättet som nya pengar skapas på och vem som har kontrollen över det och hur stor penningmängden är i ett land. Vi förväntas tro att det är staten som skapar nya pengar. Naturligtvis, något annat vore väl märkligt! Vem annars skulle ha ett sådant privilegium!?
Men det är här det oerhörda ligger, hela vår civilisation är byggd på ett gigantiskt bedrägeri . Det är nämligen de privatägda bankerna som skapar i stort sett alla ”pengar”. Och det handlar då inte om sedlar och mynt som staten skapar och som utgör ca 4-5 % av den totala penningmängden, utan om ”krediter” som skapas när någon tar ett lån.
Denna galna ordning, som man omsorgsfullt försökt hålla så många som möjligt i okunskap om, har fått till följd att vissa privata särintressen har fått en ofattbar makt, men man är mån om att inte agera så mycket i offentligheten, verka med inte synas!
Riktigt hur denna makt ser ut är det nog få som vet, men konsekvenserna av den rådande ordningen kan knappast överdrivas.Så det är den viktigaste punkten på ett program för en sund framtid, staten, allmänintresset ska ha ensamrätten att sätta nya pengar i cirkulation. Man ska inte som nu behöva bli skuldsatt hos några uppblåsta finansfurstar när ”pengar” behövs till samhällsviktiga projekt!

Video-tips – Money As Debt – lästips –Tillväxt på kreditlänkar

Stan 3 jan 2011

 

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: